Terugblik

Succesvolle microben: biotechdag 2019

 

Ondanks het gure weer was Biotechdag 2019 een groot succes. Een groot aantal bezoekers kon genieten van sprekers en activiteiten die een inkijk boden in de wondere wereld van microben.

Geen zon? Geen probleem!
Zondag, 20 oktober. 12u30. Donkere lucht. Koppig regengordijn. En naar schatting 4000 bezoekers voor biotechdag! Onderzoekers en bedrijven van over heel Vlaanderen verzamelden in campus Arenberg, Leuven om het publiek (soms letterlijk) te laten proeven van de kracht en het belang van microben.

De onderwerpen die aan bod kwamen varieerden van bier en chocolade, over microscopische oorlog, tot nieuwe aanpakken voor persoonlijke hygiëne. Voor ieder wat wils.

Jong en oud
Het publiek was even gevarieerd als het aanbod. Biotechnologie leeft duidelijk in Vlaanderen. Zowel de proevertjes als de experimentele brouwerij waren populair. De presentaties, lang en kort, konden rekenen op een auditorium-vullende aandacht, en de escape room boeide jong en oud. Tweehonderd medewerkers en vrijwilligers hadden hun handen vol.
EOS werkte samen met VIB om Biotech Glashelder te verzorgen, en er werd een lange podcastsessie georganiseerd om wachtenden te entertainen. Digitale aandenkens (filmpjes, podcasts…) zullen snel online verschijnen, dus hou ogen en oren open.
De dag was een succes, met andere woorden.

Heb je biotechdag gemist? Geen zorgen volgend jaar is er weer één. Zondag 25 oktober 2020, zien we je dan in Gent? Zet het alvast in je agenda.

   
Benieuwd naar meer foto’s? Klik dan zeker hier!

 

Mijn programma