Vorige edities

Biotechdag 2018

VIB biotechdag 2018 brengt 3000 mensen op de been – Geneeskunde op maat: innovatieve kennis en technologie onmisbaar in geneeskunde 

De VIB-biotechdag, dit jaar in Antwerpen, was een groot succes. Meer dan 200 onderzoekers uit zo’n 40 deelnemende onderzoeksinstellingen, bedrijven en andere spelers uit de Vlaamse biotechsector, namen uitgebreid de tijd om de 3000 bezoekers kennis te laten maken met hun onderzoek. Leken, geïnteresseerden en de volgende generatie onderzoekers heeft kunnen ervaren dat de Vlaamse biotech bestaat uit een sterk en dynamisch ecosysteem dat werkt aan de uitdagingen van de toekomst. Met als centraal thema ‘geneeskunde op maat’ ging er veel aandacht naar immunotherapie, diagnostiek, darmflora en preventieve geneeskunde.

Ook bij deze zevende editie van de VIB-biotechdag stonden labo-bezoeken en interactie met onderzoekers centraal. VIB en de Universiteit Antwerpen stelden hun labo’s open voor bezoekers. Zij konden zo kennis maken met dementie- en hersenonderzoek en zelf via high-tech microscopen hersenen bestuderen. Bij UZA konden mensen terecht voor een unieke kijk in de biobank en het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde. De bezoekers die diepte-info wensten, kwamen aan hun trekken via de biotechbabbels en het biotechcafé. In de Meet&Greet vroegen jongeren jonge onderzoekers uit over hun job en heel wat kinderen gingen zelf aan de slag in het labo of experimenteerden op de interactieve beurs.
Kon je er niet bij zijn? Of wil je het nog eens herbeleven? Ga dan snel naar de foto’s!

Biotechdag 2017

    

4350 bezoekers voor de VIB biotechdag in Gent

De VIB biotechdag, dit jaar in Gent, was een groot succes. Meer dan 4000 bezoekers maakten via diverse activiteiten kennis met de Vlaamse biotechsector. Meer dan 1000 onder hen konden de labo’s van VIB-UGent, Yakult, ProDigest en AgroSavfe bezoeken waar diverse facetten van het onderzoek belicht werden.

Over plantenonderzoek dat kan bijdragen aan een productieve landbouw met respect voor het klimaat. Over onderzoek naar effecten van voeding op onze gezondheid (allergieën, kanker, auto-immuunziekten zoals MS,…). Over de rol van microben in onze darmen, in de maag van een koe, in de bodem of bij het produceren van heerlijke voedingsproducten. Over afval uit voeding (zogenaamde reststromen) inzetten voor nieuwe toepasingen.

Meer dan 400 kinderen gingen zelf aan de slag in het labo, heel wat anderen experimenteerden op de interactieve beurs. De bezoekers die diepte-info wensten, kwamen aan hun trekken via de lezingen en de biotechbabbels. Kon je er niet bij zijn? Of wil je het nog eens herbeleven? Ga dan snel naar de foto’s! Of bekijk de biotechbabbels, boeiende gesprekken van telkens een half uurtje.

Mijn programma